Wat is er onaangenamer dan een ruwe handdoek?

Bonsoirs geeft je de beste tips om het meeste uit de zachtheid van je badlinnen te halen, en voor een lange tijd!


Hoe komt het dat handdoeken ruw worden?
 

Wassen, dagelijks gebruik en onze (slechte) gewoontes hebben een negatieve impact op ons badlinnen.

Je handdoeken kunnen om verschillende redenen hun zachtheid verliezen. Allereerst, als je in een gebied woont waar het water erg kalkhoudend is, zullen je handdoeken sneller hun soepelheid verliezen. Het kalkhoudende water valt de vezels aan, waardoor ze harder en ruwer worden.

Wees vervolgens voorzichtig bij het kiezen van het programma van je wasmachine, onjuist spoelen leidt tot een ophoping van wasmiddel in de stof van je handdoeken. Tot slot raden wij je aan om je handdoeken niet op de verwarming te drogen. Zo verliezen ze al hun soepelheid en zachtheid tijdens het drogen!

Hier zijn enkele tips zodat je volledig kunt genieten van je Bonsoirs handdoeken 

 

Serviettes Bonsoirs

 

Onze 4 oplossingen om je handdoeken zacht te houden… 


Oplossing 01. Het gebruik van de wasmachine  

 

Enkele tips om je wasmachine goed te gebruiken…

Vermijd overbelasting van de trommel, omdat het dan minder effectief zal zijn voor het spoelen van wasresten. Bovendien zal er niet genoeg lucht zijn om de vezels van de stof te verzachten.

Nog een tip: gebruik niet te veel wasmiddel! Dit maakt het makkelijker voor je wasmachine om de laatste zeepresten te verwijderen die handdoeken harder en minder absorberend maken.

De perfecte temperatuur om je handdoeken te wassen is ... 40ºC! Stop met wassen op 60ºC: dit beschadigt de vezels van het badlinnen. Zuinig, milieuvriendelijk en goed voor je was!

 

Linge de bain Bonsoirs

Oplossing 02. Witte azijn of citroen

Geen te dure en ondoeltreffende chemische wasverzachters meer: gebruik witte azijn of citroen. Deze twee natuurlijke oplossingen zijn de gezworen vijanden van kalksteen dankzij hun zuurgraad! Ze zorgen ook voor de verwijdering van de wasresten ingebed in de vezels. Maak je geen zorgen, witte azijn laat geen azijngeur achter op je badlinnen!

 

Le linge de bain Bonsoirs

Ik ontdek het Bonsoirs badlinnen >

 

Oplossing 03. Tennisballen

 Ja, je leest het goed! Stop één of twee tennisballen in je wasmachine. Ze "kloppen" tegen je handdoeken tijdens het wassen om ze te verzachten en wasresten te verwijderen!  

 

Le linge de bain Bonsoirs

Ik ontdek het Bonsoirs badlinnen >


 

Oplossing 04. Droger

 

De beste oplossing blijft de droger. De droger zorgt ervoor dat je handdoeken weer lekker omhullend, soepel en zacht worden.

Als je geen droger hebt, dan is nog een andere optie! Strijk je badlinnen met een extra stoom boost. Zachtheid en soepelheid gegarandeerd!

 

Le linge de bain Bonsoirs

 

Ik ontdek het Bonsoirs badlinnen >